Intensivt arbete på centerstämman

Idag har Centerpartiets stämma öppnats i Örebro. Den här gången är antalet ombud större än någonsin tidigare, 521 ledamöter. Jag hoppas att detta kommer att leda till en öppen och fri diskussion under stämmodagarna. Den första dagen tyder också på att så blir fallet.

Själv har jag arbetat i kommitté nummer tre, Klimatpolitik som tillväxtkraft. Under ledning av Strömsunds kommunalråd Karin Stierna diskuterade vi igenom en mängd viktiga frågor. Från Jämtlands sida fick vi gehör för kravet på att stärka minerallagen så att kommunerna kan inlägga veto mot uranjakten redan på prospekteringsstadiet. Det känns bra och förhoppningsvis går stämman på samma linje. Likaså fick jag stöd för en stärkt skrivning om att alla icke hållbara energikällor successivt ska fasas ut. Däremot fick vi inte igenom en bättre och tydligare skrivning när det gäller GMO. Vi får fortsätta debatten på stämman under morgondagen.

Just nu, när klockan närmar sig midnatt, pågår debatten om välfärden. Jag befarar att stämman inte kommer att avslutas för dagen förrän efter midnatt.

Bilden: En fundersam kommittéordförande Karin Stierna, tillsammans med de lika fundersamma sekreterarna Viktor och Joakim.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *