Glädjande starkt stöd för kronan

Svenska folket har tagit starkt intryck av de svåra problemen inom Euroland. Greklands djupa kris är bara toppen på isberget. Svenskarna är glada över att de i folkomröstningen 2003 valde att behålla en egen valuta, kronan, och en självständig riksbank.

Att det är så framgår med all tydlighet av SCB:s undersökning av eurosympatierna. Av undersökningen framgår att sympatierna för den Frankfurtstyrda valutan kraftigt har minskat. I maj 2010 är 60 procent motståndare till att skrota kronan, 27,8 procent kramar fortfarande euron, medan 12,2 procent inte vet hur de skulle rösta.

Till och med bland Jan Björklunds och Carl B Hamiltons folkpartister är motståndarna till euron fler än anhängarna. Ändå fortsätter säkerligen Björklund och Hamilton sin propaganda för att byta valuta.

Centerpartiet valde att stå på nejsidan i folkomröstningen om euron 2003 – och utvecklingen sedan dess har visat att det var ett helt riktigt ställningstagande. Idag är en stark majoritet bland centerväljarna motståndare till euron. Jag tycker att Centerpartiet nu bör agera tydligt för att visa på att kronan tjänar Sverige väl – även framöver.

0 svar på ”Glädjande starkt stöd för kronan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *