Dagens citat, 27/3 2011

När marknadsekonomin övergår till att vara renodlad rå kapitalism bör alla goda krafter samverka för att rätta till det som gått fel.

Anders Svärd (c) på Newsmill

0 svar på ”Dagens citat, 27/3 2011

 1. Jag hade en insändare i HT. Har du någon kommentar?
  ”Håkan Juholt var den person som Socialdemokraterna hade i rockärmen när det blev kris.

  Kanske Centerpartiet har någon bondlurk med mustasch som kan rädda dem också. Eller har de alla blivit ”fina” storstadsbor som flockas kring Stureplan?

  Jag brukar tycka att Po Tidholm, som skrev lördagskrönikan (26/3) är en dysterkvist. Men, den här gången håller jag med honom. Den nyliberala avregleringen och privatiseringen har gått för långt.

  Det ska vara en blandekonomi med både privata och gemensamma företag, anser jag. Gemensamt ägande är bra i de fall där det kan bli en monopolställning. Ett elnät som man sitter fast i, är det bättre att vi äger tillsammans, än att något företag har det som mjölkko. Skolor, sjukhus, spår, vägar, post och en del annat är också bättre att vi äger tillsammans än att privata företag gör oskäliga vinster.

  Det är en annan fråga hur de gemensamma företagen och förvaltningarna sköts. SJ:s prispolitik, punktlighet och förmåga att ta sig fram på vintern kunde förbättras till exempel.

  Nyliberalismens låtgå inställning går inte ihop med den gemensamma gröna omställning som behövs för framtiden.

  Ett samarbete mellan centerpartistiska egenföretagare på landsbygden och miljöpartistiska akademiker från städerna skulle kunna skapa en ideologi som fungerar både praktiskt och teoretiskt. Då kan det bli en omställning av både stad och landsbygd som gagnar båda.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *