Nu kan du beställa boken!

(Inlägget har uppdaterats)

Här kan du läsa den senaste recensionen av min bok. Birger Ekerlid skriver så här i Länstidningen! Jag blir glad över Birgers ord. I Dalabygden skriver också Bo Höglander om boken i en ledare. Och visst gläder det mig när Birgitta Hambraeus skriver så här efter att ha läst min bok:
Du har skrivit en bok om Centerrörelsen som kunde återföra partiet till en central position i Sveriges politik! Ekohumanismen är precis det som världen behöver, när vi upptäckt att det är de soldrivna systemen som är grunden för världens försörjning och goda liv! Generöst utspridda över jorden. Hela landet ska leva borde vara Centerpartiets grundslogan, både för näringsliv och gott liv för alla! Jag blir rent entusiastisk när jag tänker på det.

Så kom då min bok ”Skärmavbild 2015-11-06 kl. 16.53.19Grön Politik för Det Goda Livet” från tryckeriet. Det känns mycket bra – och vid det officiella boksläppet  fick jag mycket positiv respons från gamla och unga centerpartister.
Läs gärna Yngve Sunessons recension av boken i Norra Skåne och Skånska Dagbladet. Marcus Persson har i ÖP dels skrivit en ledare om kontakterna med Polen utifrån boken, dels en mer heltäckande recension av boken. Per Gustafsson har skrivit en utmärkt sammanfattande recension i Skaraborgsbygden och Smålandsbygdens Tidning.
Mattias Svensson recenserar boken på Aftonbladets kultursida. Intressant när en nyliberal tänkare skriver om en centergrön bok på en röd kultursida.
Christer Olsson sammanfattar sin recension så här hos Bibliotekstjänst (BTJ-häfte nr 3):
”Denna lättlästa bok vänder sig till en bred samhällsintresserad allmänhet.”
Själv har jag skrivit artikeln ”Centerpartiet behöver diskutera självbilden” utifrån boken. Den har bland annat publicerats i Smålandsbygdens Tidning.

Beställ Ditt eget exemplar av boken genom att betala 175 kr (inkl frakt) till bankkonto: 7861-11-05176 (Swedbank) eller swisha till 0702667262 ! Glöm inte att meddela din postadress.

(Rabatt vid beställning av hel kartong, 28 böcker. Kontakta mig för mer information.)

Boken ger min bild av Bondeförbundets/Centerpartiets historia, ja det finns även ett kapitel som behandlar vad som hände före partiets bildande. Jag ger också min syn på partiet idag och inför framtiden.

Marcus Persson sammanfattar sina synpunkter om Grön Politik för Det Goda Livet så här på ÖP:s hemsida:

I ett nutida politiskt landskap utsatt för press och omvälvande förändring kan boken fungera som en kompass. Det är nämligen lätt att tappa bort sig om man inte kan sin historia.
För Centerpartiets förtroendevalda borde den därför vara en självklar läsning under julhelgen. Med nytt år kommer nya utmaningar där kunskapen kan komma till användning.

Min uppfattning är att Centerpartiet – tillsammans med andra centergröna partier på agrardemokratisk grund – står för en egen unik ideologi och värdegrund. Det handlar om partier som kombinerar frihet, trygghet, miljöhänsyn och decentralisering på ett eget sätt. Centerpartierna kan inte betecknas som liberala partier bland andra liberala partier. Detta hindrar förstås inte att partierna står upp för (social)liberala kärnvärden. Centerpartierna är gröna, decentralistiska partier vare sig de betecknas om ekohumanistiska eller grönt liberala partier. Läs mer här!

Boken kan förhoppningsvis bli en källa till kunskap om historien från. Jag anser att det är oerhört viktigt att hämta inspiration från de gröna rötterna för att framgångsrikt kunna möta framtiden. Eller som en klok person har sagt:

Vi behöver en backspegel för att inte köra av vägen! 


Skärmavbild 2015-11-06 kl. 16.53.49
Så här skriver partistyrelseledamoten Can Savran i sin kortrecension av boken:

Grön Politik för Det Goda Livet av Håkan Larsson

Vad är Centerpartiet?

Boken beskriver utförligt och engagerat Centerpartiets utveckling från en politiskt samling för landets bönder till dagens gröna, liberala folkrörelseparti. Utblickar görs till våra grannländer i Norden, Polen och Baltikum.
Boken beskriver samarbetet mellan arbetarrörelsen och agrarrörelsen och dess betydelse för etablerandet av den svenska välfärdsmodellen. Även obehagliga frågor tas upp, såsom samhällsandans rasbiologiska underton vilket också påverkade Bondeförbundet före andra världskriget.
Författaren beskriver också sin personliga syn på Centerpartiets nuvarande position i det svenska politiska landskapet. Ibland sker det med en rättfram och kritisk udd mot en del av de senaste årens åsiktsförflyttningar.
Centerpartiet beskrivs i boken som en egen kraft i svensk politik. En politisk kraft som genom sin historia visat sig vara ett frihetsälskande och ansvarstagande parti, drivet av en övertygelse på människans förmåga att driva samhällsutvecklingen i en god riktning. Boken fungerar som en kulturbärare för alla som är intresserade av den svenska samhällsutvecklingen i allmänhet och Centerpartiets framväxt i synnerhet.

Can Savran

ledamot av Centerpartiets partistyrelse

 

14 svar på ”Nu kan du beställa boken!

 1. Hej!
  Tacksam om Du skickar boken när insatta pengar inflyter på Ditt konto: GJ Kung Ranes väg 52, 43253 Varberg.
  Hälsningar!
  Göran

 2. Hej Stellan A!
  Jag har fått en beställning på en bok från ”Stellan A”, men hittar ingen postadress dit boken ska sändas. Om du läser detta så hör av dig så ska jag skicka boken omgående.

 3. Hej
  Jag sände pengar häromdan. Började med sign ex men så blev det inget mer. Boken sänds till Storsvängen 32 129 41 Hägersten/ Gunilla

 4. Satte in pengar på ditt konto månadsskiftet nov/dec men det har inte kommit någon bok.
  Jan Engholm
  Hov Säby 107
  592 92 Vadstena
  0731-589316

  • Hej Jan! Det var illa. Men jag har tyvärr inte sett din beställning. Ursäkta om jag har missat detta. Har du tidigare skickat mig din postadress? Hursomhelst skickar jag en bok till dig idag. Hör gärna av dig med vad du tycker när du har läst boken.
   God Jul från Krokom och Jämtland!

   Håkan

 5. Håkan,
  Önskar dig God Jul och Gott Nytt År. Villgärna läsa den. Sänd till Anders Ljunggren, Rålambsvägen 8 A, 112 59 Stockholm. Pengarna är på väg.
  Hälsningar till Maria och barnen. Och välkommen till Tallinn.
  Mvh
  Anders, Barbro hälsar till er alla

  • Anders!
   Roligt att du vill läsa min bok. Den är postad kommer förhoppningsvis fram före Julafton. Jag vill gärna höra vad du tycker när du har läst.
   Tråkigt nog kunde jag inte följa med på pressföreningens resa till Estland i november, men hoppas kunna delta i riksdagens veteranförenings resa i maj (även om jag fortfarande har svårt att se mig som en veteran…). En annan variant är att Maria och jag gör en egen tripp över Östersjön på vårkanten. Hursomhelst vill jag gärna besöka Estland. Det är flera år sedan sist.
   Känner ni för en tur till Jämtland är ni förstås välkomna hit.

   Hälsa Barbro och barnen!
   God Jul och Gott Nytt År från Rödön

   Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *