Nu drar EU-valrörelsen igång!

Lite mer än tre månader återstår till EU-valet. Svenska folket ska välja sina företrädare till Europaparlamentet för de närmaste fem åren. Det är viktigt att just Du använder Din rösträtt, vilken uppfattning Du än har om EU. Ett högt valdeltagande är den bästa garanten för att Sveriges företrädare är representativa för folkviljan.

Jag har fått förtroendet att vara en av Centerpartiets fem toppkandidater. Som den främste kandidaten från norra Sverige kommer jag att särskilt driva den här landsdelens intressen, men jag kommer också att besöka många orter i söder före valet den 7 juni. Kanske vi träffas då?!

Ända sedan ungdomsåren arbetar jag för ett nära samarbete mellan Europas länder. Samtidigt är jag kritisk till de krafter som vill utveckla EU till en alltmer centralstyrd statsbildning. Jag vill se ett Demokratiernas Europa och inte ett Europas förenta stater. EU har en viktig uppgift som samarbetsorgan i genuint gränsöverskridande frågor som miljö och klimat, handel och kamp mot internationell brottslighet, men ska hålla fingrarna borta från frågor som bör avgöras närmare medborgarna, i medlemsländerna. Dit hör exempelvis sociala trygghetssystem, utbildning, kultur, jakt och fiske, liksom idrottsfrågor.

Välkommen att engagera Dig i min kampanj! Vill Du bli representerad av en konstruktiv EU-kritiker ska Du sätta Ditt kryss framför mitt namn, plats fem på Centerpartiets lista.

Håkan

På bilden ser Du mig tillsammans med Centerpartiets nuvarande EU-parlamentariker Lena Ek. Hon vill gärna ha sällskap till Bryssel och Strasbourg av ytterligare en eller två centerpartister – och jag är beredd att bli en av dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *