Thorbjörn Fälldin och andra stora bondepolitiker

Just nu är jag i Jönköpings län och föreläser om Thorbjörn Fälldin och andra stora svenska bondepolitiker. Igår kväll talade jag i Ingarps missionskyrka och i kväll har jag framträtt i Österängskyrkan i Jönköping.

Det känns mycket stimulerande att få lyfta fram en stark politiker som Thorbjörn Fälldin. Förra året var jag redaktör för En bok till Thorbjörn, en vänbok med anledning av den förre statsministerns 80-årsdag. Där skriver bland andra Karin Söder, Anders Ljunggren, Allan Pettersson, Birgitta Hambraeus och jag själv om Thorbjörns insatser. Decentralisering, kärnkraftsmotstånd, miljöansvar, opinionsbildning och nordiskt samarbete är bara några av nyckelorden.

Jag fick ett mycket positivt gensvar vid kvällens föreläsning. Det är mycket värdefullt att känna centerhistorien för att kunna möta framtiden på ett bra sätt. Nästa år fyller Centerpartiet 100 år och då hoppas jag att de gröna ideologiska och organisatoriska rötterna lyfts fram.

Bilden: Jag och prästen Ingvar Briland flankerar en av fotografen Kai Rehns bilder på Thorbjörn Fälldin, denna gång på simtur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *