Historien ger stöd för framtiden

PSL 115 årSent i höst firar Centerpartiet i Sverige sitt första sekelejubileum. Det kommer att bli seminaium och boksläpp. Jubileumsfilmen En härlig tid finns redan och visas runt om i landet. I Krokom kommer vi att visa filmen under valrörelsen för att peka på att de gröna centerrötterna ett bra grund att stå på när vi utvecklar en politik för framtiden.

Ett parti som verkligen lär av historien och samtidigt lever i nuet är polska PSL, världens äldsta genuina centerparti. Nyligen firade PSL sitt 115-årsjubileum, där gamla veteraner blandades med ministrar och unga, gröna aktivister. PSL är en verklig folkrörelse som vi har mycket att lära av i de nordiska centerpartierna. Bilden visar att historien lever i det polska centerpartiet. Här ser vi stora historiska bondeledare som Wincenty Witos och Stanislaw Mikolajczyk tillsammans med dagens PSL-aktiva under den gröna klöversymbolen.

Det är dags att stärka samarbetet mellan de centergröna partierna i Europa. Historien ger en bra grund för en grön framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *