Mona gör det svårt för sig

På dagens DN debatt (var annars) gör Mona Sahlin och Thomas Östros ett utspel om att Socialdemokraterna vill minska långtidsarbetslösheten med 90.000 personer. Det är naturligtvis en utmärkt målsättning.

Men Socialdemokraterna gör det inte lätt för sig. Samtidigt som de sätter upp höga målsättningar i kampen mot arbetslösheten vill de avskaffa RUT, där ungefär 75 procent av de anställda kommer direkt från arbetslöshet. Dessutom vill man avskaffa nedsättningen av arbetsgivaravgifterna för unga. Sådana åtgärder som vad jag kan förstå riskerar att öka arbetslösheten.

Sahlin och Östros har goda ambitioner, men trovärdigheten dalar när man samtidigt kommer med förslag som hotar tusentals befintliga jobb…

0 svar på ”Mona gör det svårt för sig

  1. Hur är det ned C´s trovärdighet och värdighet?
    Sluta snacka skit om andra och gör ”något rätt” så kanske ni får tillbaka oss som väljare. Men å andra sidan är det lätt som fan att kasta skit i stället för att handla eller hur!
    Att ge mig som egen företagare 7 karensdagar och någon futtig procent i reduktion på avgifen är ett hån mot oss som belastar samhället minst (som Maud sade). Hur många väljer/har valt 90 dagars karens? Svara gärna på detta tack!
    PINSAMT!!!

  2. Jag håller med dig ”Mats” om att vi i första hand ska berätta vad vi själva vill göra och inte ”kasta skit på andra”. Men när Socialdemokraterna samtidigt som man säger sig vilja minska långtidsarbetslösheten, vilket är mycket positivt, vill avskaffa RUT och fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga så går inte detta ihop. Och sådana konkreta frågor måste man få diskutera i en valrörelse.
    Varför berättar du förresten inte vem du är? Jag tycker att man ska stå för sina åsikter utan att gömma sig bakom pseudonymer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *