Nu måste Meråkerbanan rustas!

Idag har det varit centerträff i Storlien. Centerpartiet i Jämtlands län har tillsammans med Senterpartiet i Sör- och Nord-Tröndelag manifesterat vårt krav att Meråkerbanan, järnvägen mellan Storlien och Trondheim snarast ska moderniseras och elektrifieras. Vi avsände ett brev med detta gemensamma krav till Norges regering.

Meråkerbanan är en felande länk i det nordiska transportsystemet. Rustas den här järnvägssträckan kan såväl gods- som persontrafiken kraftigt växa. En väl fungerande järnväg över gränsen skulle medverka till att binda samman Jämtlands län och Tröndelag, men även övriga delar av norra Skandinavien.

Nu förväntar vi oss att Norges regering och Stortinget snarast beslutar prioritera en upprustning av Meråkerbanan. Mycket tyder på att insikten om vikten av detta har spridit sig, men vi centerpartister på båda sidor av gränsen kommer att kämpa vidare till Meråkerbanan har rustats upp och visionen om Atlantbanan (snabbtåg Stockholm-Östersund-Trondheim) har blivit verklighet.

Bilden: Här lägger vi brevet till Norges regering på lådan. Stående från vänster: Håkan Larsson (jag), riksdagskandidat, Eva Hellstrand, kommunalråd Åre, Trude Holm, gruppledare fylkestinget Nord-Tröndelag, Per Åsling, riksdagsman/kandidat, Arne Braut, vice ordförande fylket Sör-Tröndelag. Sittande Tina Holmedahl, företagare Storlien och Astrid Lilliestråle, kommunkandidat Storlien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *