Engagerade centerkandidater i Krokom

Så har vi då startat valrörelsen på allvar i Krokom. Denna söndag har ett gäng starka och engagerade centerkandidater tillbringat i församlingsgården i Ås. Vi har diskuterat vårt kommunala program med arbetsnamnet Grön Politik för Det Goda Livet och hur vi ska lägga upp valrörelsen.

Jag blev inspirerad av att lyssna till alla engagerade kandidater från olika delar av vår kommun. Under den gångna mandatperioden har Centerpartiet med framgång lett majoriteten i Krokoms kommun. Idag är Krokom en växande kommun, vi har en jämförelsevis mycket bra skola och en bra omsorg om våra äldre. Många företag utvecklas och har klarat den ekonomiska krisen förhållandevis väl.

Utmaningen framöver blir att stärka näringslivet, inte minst de gröna näringarna, och sätta stopp för miljöskadlig verksamhet, inte minst uranjakten i Hotagen. Med Centerpartiet fortsatt i ledningen finns det goda förutsättningar att lyckas. Nu gäller det att övertyga så många väljare som möjligt om detta före valdagen den 19 september. I valet 2006 fick Centerpartiet stöd av 25,90 procent av väljarna i Krokom – och målsättningen är ett högre stöd i år.

Bilden: Fem starka kandidater i toppen på centerlistan i Krokom. Från vänster: Pär-Anders Andersson, Åflo, Cristine Persson, Krokom, Mikaela Munck af Rosenschöld, Ås, Maria Söderberg, Rödön och Ulf Jonasson, Rönningsberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *