Bok om Centerpartiets första sekel

C-bokSå har ännu ett val passerat. Nu gäller det för oss centerpartister att se framåt – men först skadar det inte att också se bakåt och studera partiets historia. De gröna rötterna behöver vattnas för att vi ska kunna möta framtiden offensivt och ta tillbaka förlorad mark.

Den 1 december är det på dagen ett sekel sedan västgötabonden Carl Berglund publicerade sitt upprop Bröder, låtom oss enas! i tidningen Landsbygden. På hundraårsdagen utkommer Centerpartiets jubileumsbok 100 år av handlingskraft på förlaget Jengel. Jag ingår i redaktionen för boken tillsammans med Thomas Korsfeldt, Emelie Löthgren och Mailis Dahlberg, som har varit huvudredaktör och sammanhållande kraft.

Det har varit inspirerande att arbeta med jubileumsboken och jag är övertygad om att det är viktigt att vi känner vår historia. Centerpartiet har en egen identitet och en självständig roll i svensk politik, en roll som behövs även på 2000-talet. Därför hoppas jag att många kommer att studera 100 år av handlingskraft och hämta inspiration från våra föregångares insatser genom decennierna.

Jubileumsboken går snart i tryck och utkommer på hundraårsdagen den 1 december. Jag kan berätta att boken, förutom att den innehåller intressanta texter, är rikt illustrerad med bilder från Bondeförbundets/Centerpartiets breda arbete under det gångna seklet. Den gröna folkrörelsen har på många sätt uträttat stordåd – och jag hoppas och tror att vårt parti ska klara utmaningar även framöver. Läs 100 år av handlingskraft så är du bättre beredd att vara med och utveckla centerrörelsen för 2000-talet!

0 svar på ”Bok om Centerpartiets första sekel

  1. Pingback: Mot nya mål efter valet : Kryssa Håkan Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *