En röst på Centerpartiet är en röst mot uranbrytning

Centerpartiet vill inte ha någon uranbrytning i Sverige.

En röst på Centerpartiet i riksdag, landstinget och kommuner är en röst mot uranbrytning.

Miljöminister Andreas Carlgren 15 september 2010

0 svar på ”En röst på Centerpartiet är en röst mot uranbrytning

 1. ”Center”partiets politik har under Mauds ledning blivit ett skämt. Eller en tragedi. Det beror på var man vill lägga tonvikten. Jag vet att det finns gamla hederliga ekohumanistiska centerpartister med hjärtat på rätta stället – som du Håkan.

  Men nu hoppas jag innerligt att Centerpartiet åker ur riksdagen. För centerpartiets skull. Partiet behöver återfinna sig självt. Eller så behöver utrymm lämnas för ett äkta mittenparti.

  Den sorgliga ursäkt för mittenparti som nuvarande Mauderaterna utgör har nog haft sitt roliga. Svenska folket är helt enkelt inte marknadsfundamentalister.

 2. ”Centerpartiet vill inte ha någon uranbrytning i Sverige” – klingar inte det ganska dåligt med att Centern samtidigt vill att Sverige ska ha kärnkraft? Uranbrytning är vad jag har förstått både hälsofarligt och miljöovänligt. Låter lite som att plocka russinen ur kakan – Centern vill ha kärnkraft, men skickar över problemen till något annat land.
  Jag hoppas att du jobbar för att motverka kärnkraft på alla plan!?

  ”Brytningen av uran är mycket miljöförstörande. Oftast är det ursprungsbefolkningar som blir lidande – aboriginer i Australien, indianer i USA och Kanada och afrikanska folk i Niger, Gabon och Namibia.”

  Petter på Rödön

 3. Hej Petter!
  Jag är helt överens med dig när det gäller både uranbrytning och kärnkraft. Däremot har du fel när du skriver att ”Centern vill ha kärnkraft”. Så är det inte. Däremot har man gjort en kompromiss som innebär att stopplagen har tagits bort.
  Jag är kritisk till denna del av energiuppgörelsen, men tror inte att det innebär att nya reaktorer kommer att byggas eftersom det också ingår i uppgörelsen att inga subventioner som ges till kärnkraft. Då blir kärnkraften alltför dyr. Dessutom kommer förhoppningsvis de stora satsningarna på grön, förnybar energi att bli så framgångsrika så att ny kärnkraft inte blir aktuell och de nuvarande reaktorerna successivt kan fasas ut. Men jag håller med om att uppgörelsen skapar osäkerhet eftersom den tolkas så olika.
  Vill du läsa mer om vad Centerpartiet i Jämtlands län – och jag – tycker när det gäller uranbrytning kan du läsa rapporten Låt uranet stanna i marken: http://jamtland.centerpartiet.net/files/2010/06/rapport_uran_1.2010.pdf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *