Tack för allt stöd!

Centerpartiet behåller sitt mandat i Europaparlamentet, men förlorar några tiondelar jämfört med förra valet 2004. Jag är naturligtvis besviken, eftersom jag trodde att vi skulle få två mandat. Särskilt som jag under de senaste veckorna har känt ett ökat intresse och ett ökande stöd.

Jag vill ändå tacka alla trevliga människor som har stött mig under valrörelsen. Vi har gjort en fantastisk kampanj tillsammans och det är tråkigt att vi inte lyckades nå ett bättre resultat. Nu behöver vi analysera siffrorna och dra slutsatser för framtiden – men först ska vi avvakta sammanräkningen av personkryssen. Det kan nog bli både intressant och trevligt.

Uppenbarligen är jag i varje fall ”profet i min hembygd”. I Krokom ökade stödet för Centerpartiet med 4,8 procent till 24,3 procent. Och i mitt eget valdistrikt på Rödön, Kyrkbygden, nådde Centerpartiet 40,9 procent – och dessutom var valdeltagandet förhållandevis högt, 51,2 procent. Annars är jag mycket besviken över att så många väljare struntar i att använda sig av sin rösträtt. Med ett högt valdeltagande i norra Sverige skulle vi få ett helt annat inflytande i Europaparlamentet. Varför tar man inte sitt ansvar och ser till att vi får en representation som visar den verkliga folkviljan?

Nu behöver jag hämta nya krafter för att kunna se framåt. Slutsatser av valet till Europaparlamentet måste dras för att vi ska kunna möta framtiden på ett bra sätt.

Till sist vill jag ännu en gång tacka alla som bidragit positivt till min kampanj. Nu väntar vi på fördelningen av personkryssen. Det blir både spännande och intressant.

Bilden: På valkvällen följde vi intensivt rapporteringen av valresultaten. Min dotter Kristin fanns med på valvakan, som flankerar mig tillsammans med kampanjledaren Lars Carlsson. Även äldste sonen Kalle, som tog bilden, var med i Riksdagshuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *