Kyrkkaffe i Vännäs och debatt i Umeå

Att Sverige är stort till ytan har jag kunnat konstatera denna dag. Det är vackert men långt att resa genom södra Lappland från Jämtland till Västerbotten. Hursomhelst har jag haft en bra dag.

I Vännäs möttes jag av Åke Sandström. Först besökte vi Centerkvinnornas traditionella kyrkkaffe, därefter talade vi med väljare utanför Ica i Vännäs. Även idag bekräftades intrycket att intresset för valet till Europaparlamentet är på väg att vakna. De flesta är nu i varje fall medvetna om att valet är på gång och glädjande många säger också att de ska använda sin rösträtt. Ännu gladare blir man när en del säger att de kommer att kryssa mig. De blir faktiskt allt fler.

Så var det dags att åka in till Umeå och Café Stationen, där det var dags för debatt mellan Junilistans Sören Wibe, Folkpartiets Britt-Marie Lövgren och jag själv för Centerpartiet. Det blev en ganska sansad debatt utifrån ett Norrlandsperspektiv. Ofta var vi förvånansvärt eniga, även om skillnaderna ibland blev mycket tydliga. Det gäller inte minst synen på krona eller euro.

Jag underströk vikten av att norra Sverige får tydliga företrädare som kan argumentera för vår vidsträckta region i olika sammanhang. När vårt land nu är medlem i EU gäller det förstås att påverka utvecklingen i rätt riktning. Jag vill se ett nära samarbete mellan Europas länder, Demokratiernas Europa, men är motståndare till en centralistisk statsbildning, Europas förenta stater.

Ett svar på ”Kyrkkaffe i Vännäs och debatt i Umeå

  1. Hej Håkan, tittat lite på dina rapporter från ditt digra program genom Sverige. Fantastiskt att se vilken energi du har! Önskar dig framgång! Du har min röst! Mona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *