I Roslagens famn

Min tidiga morgon började i Arvika, där jag steg på tåget mot Stockholms Central klockan 05.53. Lite mer än tre timmar senare togs jag emot av Per Lodenius och vi började färden mot dagens mål, Roslagen och Norrtälje kommun. Vid Brottby plockade vi upp Lars Carlsson.

Första stopp på dagens resa var Hallstavik. Även denna gamla bruksort känner av konjunkturnedgången. Nu har emellertid Hallstaviknätverket dragit igång för att hjälpa invånarna att ta initiativ för utveckling och jobb. Hans Hammarfors berättade levande om alla goda idéer som man är på väg att förverkliga. Norrtelje tidning var på plats och gjorde en intervju.

På torget i Vallentuna sken solen. Det var varmt och trevligt hos centerfolket som samlats för att dela material och motivera fler att rösta i valet till Europaparlamentet. En lokal radiostation passade på att höra mina argument för att välja Centerpartiet och kryssa mig.

Dagens sista stopp på rundturen i Roslagen var Norrtälje, där det var marknad, folkligt och festligt. Centerpartiet fanns självfallet på plats med en egen monter. Vi delade en hel del material, inte minst mina personfoldrar. Ombudsmannen i Stockholms län Christian Ottosson spelade in en kort film om mina synpunkter på jakt och den nya rovdjurspropositionen.

Min gamle vän Andrzej Mroz dök upp just när vi skulle åka till Arlanda. Resultatet blev att Andrzej körde mig till flyget och vi han prata igenom läget inför slutspurten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *