God Fortsättning på 2014!

Gemenskap där alla behövs

Ett nytt år står för dörren. Ett år som kommer att bli viktigt på många sätt, inte minst politiskt. 2014 betecknas på goda grunder som ett ”supervalår”. Den 25 maj röstar vi om vilka representanter Sverige ska sända till Europaparlamentet och den 14 september väljs de förtroendevalda till riksdag, landsting/region och kommun för de kommande fyra åren.

Jag hoppas att vi får en saklig diskussion, men befarar att valrörelserna kan bli smutsiga. För min del anser jag att det för väljarnas ställningstagande är viktigare att partier och kandidater presenterar sina egna förslag och program än att misskreditera de politiska konkurrenternas idéer. Detta utesluter naturligtvis inte en öppen och tydlig diskussion mellan de olika alternativen.

Media har också ett stort ansvar när det gäller att presentera de olika politiska partierna och kandidaterna. I den kommande valrörelsen kommer de sociala medierna – Facebook, Twitter, hemsidor, bloggar etc – att spela en stor och viktig roll. Min förhoppning är att diskussionen ska vara öppen och att vi slipper anonyma påhopp – och det gäller även tidningarnas kommentarfält. Tänk om alla ”tyckare” kunde stå för sina synpunkter utan att gömma sig bakom anonymiteten.

Jag hoppas på ett bra och engagerat valår – både från väljare och kandidater. Ett starkt engagemang och stort intresse stimulerar och stärker folkstyret. För min del ska jag göra vad jag kan för att bidra till detta.

I medlemsomröstningen inom centerrörelsen i Jämtlands län fick jag ett starkt stöd och står på riksdagslistans tredje plats. Det innebär att jag är beredd att åter företräda länet i Sveriges riksdag om väljarna så önskar.

Jag kommer att i denna egenskap delta i valrörelsen, bland annat genom att använda denna hemsida. Sannolikt kommer jag också att kandidera till kommunfullmäktige i Krokoms kommun (listan fastställs vid kretsårsmötet i Alsen den 13 februari). Överhuvudtaget kommer jag att medverka till en aktiv valrörelsen från Centerpartiets sida, såväl i Krokoms kommun som i Jämtlands län överhuvudtaget.

Jag illustrerar detta inlägg med världsmästartecknaren EWK:s teckning ”Gemenskap där alla behövs”. EWK gjorde denna illustration till en kampanj som vi genomförde i CUF när jag var aktiv i ungdomsförbundet för några decennier sedan. Den är lika aktuell idag.

Gott Nytt År till Er alla!

2 svar på ”God Fortsättning på 2014!

  1. Lysande Håkan,
    Du har samma engagemang som i de Ung Center tidningar jag nyss läst från juni -september 1973, när jag skulle städa ur lite i garaget…. Där skrev du om Lokalsamhället, det nya CUF-programmet, intervjun du gjorde med Fälldin på stämman mm. Det valet gick ganska bra för oss….Decentralisering var ledordet.
    Vi hörs

  2. Ja, tänk Hasse. Även om mycket har förändrats sedan 1973 så kan vi också lära av vad som hände då. Centerpartiet var ett av huvudalternativen i politiken – och kan bli det igen om vi hämtar inspiration från de gröna rötterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *