Glad över stödet från Jämtland

Jag är glad över att ha blivit näst mest kryssad bland Centerpartiets kandidater – även om det är tråkigt att jag inte lyckades passera femprocentsgränsen och därmed även formellt bli förste ersättare till Lena Ek i parlamentet. (På bilden ser du mig tillsammans med Lena, som nu fortsätter sitt mycket aktiva arbete i Europaparlamentet.)

När jag nu tar del av hur kryssen har fördelat sig över landet blir jag nästan överväldigad över det starka stödet på hemmaplan, i Krokom och övriga Jämtlands län. I hemlänet har jag fått mer än hälften av samtliga kryss, 3.966 av 7.625. Av de 1064 centerväljarna i Krokoms kommun satte 884 ett kryss framför mitt namn. Det är ett rörande bevis för det förtroende man har för mig på hemmaplan. Jag blir förstås glad och får ny inspiration att fortsätta att arbeta politiskt.

Förutom i Jämtlands län fick jag starkast stöd i Gävleborg (655 kryss), Västernorrland (428), Stockholm (378), Västerbotten (353), Västra Götaland (335), Skåne (228) och Jönköping (193). Tack alla som kryssat mig varhelst ni bor i vårt avlånga land!

2 svar på ”Glad över stödet från Jämtland

  1. Jag och min sambo tillhör de 228 från Skåne som kryssade dig. Vi trodde att din annons i Svensk Jakt skulle ge dig lite fler röster. Dina klara budskap där, vad EU skall syssla med och framförallt inte syssla med är helt enligt vår åsikt. Jag förstår att EU handlar om så mycket mer än jakt men jag tänker ofta på den artikel i Svensk Jakt från 2008 som heter ”10 år utan morkullejakt” där man visar på överkörningen, svekdebatten och ministerstyret kring beslutet att förbjuda morkullejakten och inte minst de svikna löftena om att EU och EU´s regler inte skall påverka oss . Varje individ kan i den artikeln byta ut ordet morkullejakt mot något som ligger honom/henne varmt om hjärtat och få en inblick i vad som kan hända.

  2. Tack för hälsningen, Christer! Jag hade också hoppats att få ett starkare genomslag via Svensk Jakt och Land. Nu blev det främst i Jämtlands län och den närmaste omgivningen jag fick de flesta kryssen.
    Hursomhelst vill jag ännu en gång tacka alla som stött mig runt om i hela landet och alla som kryssade mig på valsedeln. Även om jag inte nådde ända fram har hag fått inspiration och kraft att arbeta vidare inom politiken. I vilken form mitt engagemang kommer att ta sig uttryck framöver är fortfarande nogot oklart.
    Många hälsningar från Jämtland
    och önskan om en trevlig sommar!

    Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *