Jag tror på Milko

milkoMejeriföretaget Milko har det tufft. En del mjölkbönder överväger att lämna föreningen för andra mejerier.

Men nu agerar Milko kraftfullt för att minska sina kostnader. Med nye ordföranden Lars Reyier och vd:n Göran Henriksson i spetsen har man idag lagt fram ett sparprogram på 80 miljoner kronor för att kunna ge sina medlemmar/leverantörer bättre betalt. Två mejerier, i Karlstad och Sundsvall, ska avvecklas och ett nära samarbete med Falköpings mejeriförening inledas. Samarbetet får till följd att konsumtionsmjölken från Jämtland ska forslas till Västergötland för att förpackas. Å andra sidan kommer Milko att leverera ost, yogurt och andra förädlade mjölkprodukter till Falköping.

Jag hoppas och tror att Milko nu genom dessa tunga besparingar kan stärkas och klara den allt hårdare konkurrensen. Utifrån sett hade det kanske varit bättre med ett samarbete med Norrmejerier än med Falköping, men är inte detta möjligt får man satsa på de vägar som finns. Att forsla mjölk ända till Falköping känns inte riktigt bra. Hursomhelst är det viktigt att vi även framöver kan producera bra mjölkprodukter av hög kvalitet från de rena länen i norr, inte minst från Jämtlands län.

0 svar på ”Jag tror på Milko

 1. Hej

  Din blogg är bra o informativ. Jag blev så förvånad att Jämtlandsmjölken ska fraktas till Falköping att jag var tvungen att maila info.avd på Falbygden. Radio Jämtland gick ju ut och sa att den skulle fraktas.
  Men enligt info.avd på Falbygden är det Värmlandsmjölken som ska till Falköping. Kanske är det så eller också vet de inte själva ännu…..
  Men för mig låter det som rena ”snurren” att frakta mjölk till Falköping och åter till Jämtland för att drickas….
  Om det nu verkligen är så borde det väl ageras…..
  Om jag minns rätt var NNP:s budskap ”Ju närmare desto bättre”.
  Transporter kostar, försämrar miljön m.m.
  Det lär väl finnas en debatt inom centerrörelsen över detta eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *