The best country in the world…

NewsweekTidskriften Newsweek har rankat världens länder utifrån hur ”bra” de är ur olika perspektiv. En slutsats som kan dras är att vi lever i ett mycket bra land. Sverige hamnar nämligen på tredje plats i rankinglistan – efter Finland och Schweiz.

Så här i valtider kan det vara värt att påminna om att vi har det förhållandevis bra i Sverige. Från en del håll hävdas det ju annars att vi har fått det så dåligt i det här landet. Så är det inte. Intressant nog rankas Sverige som femte land i världen när det gäller dynamik i ekonomin. Inte illa.

0 svar på ”The best country in the world…

  1. Håkan
    Jämtland har en viktig roll för de nordiska Centerpartierna inte minst därför att Norge är världens i särklass rikaste land – BNI/inv. Jämtlands Centerparti har en viktig roll också därför att de nordiska Centerpartierna just nu valt lite olika regeringskonstellationer – i Norge regerar en socialdemokratiskt ledd center-vänsterkoalition, i Sverige deltar Centerpartiet i en center-högerregering och i Finland leder Centerpartiet just nu en sådan. I Danmark regerar ett gammalt bondeparti Venstre. Det är inte bara i Polen de nordiska Centerpartierna bör odla kontakterna med likasinnade partier. Det bör man för världens bästa göra på alla kontinenterna. Det finns naturliga samtalspartners i Asien, i Afrika och i Amerikas, som man ibland säger när man menar de båda amerikanska kontinenterna. Titta gärna på http://www.dfl.org .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *