Kryssräkningen klar

Så har då länsstyrelsen räknat klart kryssen när det gäller riksdagsvalet. Jag får gratulera Pelle Åsling till en fantastisk framgång i kryssjakten. Pelle blir krysskung med hela 3488 kryss. Så många som 33,26 procent av alla centerväljare i Jämtlands län har satt ett kryss framför krysskungen Pelle. Av centerväljarna i länet har över 54 procent satt ett kryss framför en kandidat, högst andel i hela landet.

Jag fick också många kryss, men hamnar ändå långt efter Pelle. Bland väljarna i Jämtlands län har 1 237 – 11,80 procent – satt ett kryss framför mitt namn. Det är faktiskt en större andel än de flesta invalda centerriksdagsledamöter. De invalda som har fått en större kryssandel än jag är Pelle Åsling, Annie Johansson, Eskil Erlandsson, Maud Olofsson och Ulrika Carlsson. Kryssningen i Jämtlands län i alla partier ser ut så här, enligt ÖP.

Nu är det ändå så att vi bara har ett centermandat från Jämtlands län och det tar alltså Pelle Åsling. Spekulationerna i ÖP om att ett utjämningsmandat dessutom skulle kunna hamna hos Centerpartiet i Jämtlands län låter för bra för att vara sant. Men skulle det inträffa är det förstås mycket glädjande och bara att tacka och ta emot.

0 svar på ”Kryssräkningen klar

  1. Hej Håkan! Vad synd att du inte blev vald! Centerpartiet ær inte vad det brukade att vara, men du skapar hopp! Hoppas att en sjælvransakan i partiet kan skapa ett mer ekohumanistisk Centerparti. Lycka till framøver. Bæsta hælsningar från din væn Lave

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *