Tina fick Guldklöver för sina praliner

Det finns många duktiga entreprenörer och föreningsmänniskor runt om i våra bygder. Vi i Centerpartiet vill gärna uppmärksamma deras insatser och kan då utdela en Guldklöver som bevis för vår uppskattning.

Idag var jag, tillsammans med Ulf Jonasson och Andreas Axelsson, i Helleberg, Alsen, och delade ut en Guldklöver. Mottagaren var Tina Miinin, som här producerar fantastiskt goda chokladpraliner. Det var ingen tvekan om att Tina var mycket glad över utmärkelsen.

Alsens chokladverkstad producerar hantverksmässigt choklad av yppersta kvalitet. Inga tillsatser här inte. Vi fick smaka på ett urval av vad Tina producerar och det är ingen tvekan om att det handlar om choklad av absolut högsta kvalitet.

Hittills har Tina främst sålt sina praliner i närområdet, men de finns även att köpa exempelvis på NK i Stockholm och på ishotellet i Jukkasjärvi. I fredags hade Dagens Industri ett uppslag om Tina och hennes praliner, varför efterfrågan säkerligen kommer att öka dramatiskt framöver. Just nu byggs också chokladverkstaden ut, bland annat för att kunna ge bättre plats för chokladprovningar och kurser i pralintillverkning.

Alsens chokladverkstad är ett av många livsmedelsföretag i våra bygder som tillsammans bildar Matlänet Jämtland. Framtiden ser lovande ut.

Bilden: Chokladmakare Tina tillsammans med Andreas Axelsson och Ulf Jonasson, som överlämnade Centerpartiets Guldklöver och medföljande Guldklövertårta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *