Värme och EU-debatt i Östersund

Solen sken och temperaturen närmade sig 25 grader på Gågatan i Östersund. Vi kandidater i valet till Europaparlamentet som har anknytning till Jämtland var inbjudna av Europa direkt för att presentera våra synpunkter och debattera med varandra. Totalt var nio partier representerade.

Jag underströk vikten av att det europeiska samarbetet fokuseras på stora gränsöverskridande frågor som miljö och klimat, handel och brottsbekämpning, medan Bryssel inte ska lägga sig i frågor som jakt och hur många träd som ska få finnas i en svensk beteshage. EU bör sättas på bantningskur.

Vidare underströk jag vikten av att norra Sverige har tydliga och starka röster när besluten tas. Det är viktigt att påverka i ett så tidigt skede som möjligt.

Det blev aldrig någon mer omfattande debatt, men det var en trevlig aktivitet som förhoppningsvis gjorde flanörerna på Gågatan mer motiverade att gå till valurnan. Tillställningen blev inte sämre av att Hoven Droven spelade sin medryckande musik.

Jag fick möjlighet att dela en hel del broschyrer och diskutera med många väljare. Det är stimulerande och roligt att få höra från allt fler att de redan har röstat och satt sitt kryss framför mitt namn. Jag fick många sådana glada tillrop idag. Därför kör jag hårt hela vägen fram till den 7 juni. När jag skriver detta är jag på väg mot Stockholm och skärgårdsting i morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *