Trönderkrav på upprustning av Meråkerbanen

Sedan länge arbetar vi på båda sidor av nationsgränsen i Nordens Gröna Bälte (Jämtlands län och Tröndelag) för att Meråkerbanen mellan Storlien och Trondheim ska rustas och elektrifieras.

En upprustad järnväg på den norska sidan skulle betyda oerhört mycket. Det handlar om att genomföra visionen om Atlantbanan, snabbtåg Stockholm-Östersund-Trondheim i praktiken. På den svenska sidan är banan av god kvalitet ända fram till gränsen i Storlien. Att Norge, ett av världens rikaste länder, ännu inte har moderniserat järnvägen från 1882 är närmast absurt.

Kanske är något äntligen på gång, men beslut fattas fortfarande. Därför är det mycket välkommet att Trönder-Avisa i dagens ledare med kraft kräver att något ska hända. Det är en skam att man från norsk sida ännu inte har gått de svenska satsningarna till mötes.

Från Centerpartiet i Jämtlands län och Senterpartiet i Tröndelag fortsätter vi vårt lobbyarbete för att stärka öst- västförbindelserna över gränsen. Det är ett tålamodsprövande arbete – men vi kommer att lyckas!

0 svar på ”Trönderkrav på upprustning av Meråkerbanen

  1. Bra kämpat Håkan! Trägen vinner! Men är det inte märkligt att Norge med alla sina oljemiljarder inte har fattat att Atlantbanan vore en fin investering. Men nu har det gått så många år sedan vi framsynta människor insåg detta att man börjar tycka att hela frågan är överspelad. Varför inte gå tillbaka till de gamla forböndernas färdsätt med häst och släde?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *