Marcus kommenterar från Visbys horisont

MarcusPNya, fräscha ledarskribenter är inte särskilt frekventa. Lagom inför årets Almedalsvecka har Gotlänningen i Visby emellertid begåvats med en ny intressant kommentator. Det är Marcus Persson från Börtnan och Uppsala.

En jämte som kommenterar på Gotland är en bra tanke. Jämtland och Gotland är regioner med stark egen identitet. Jag tror att Marcus, med sin bakgrund från en liten ort i södra Jämtland kan se Gotlands situation på ett utmärkt sätt. Det blir hursomhelst intressant att följa hans kommentarer i den gotländska avisan.

Jag känner Marcus väl. Han sökte kontakt med centerrörelsen genom att höra av sig till mig och inför valet till Europaparlamentet förra året var han en av mina närmaste medarbetare. Mycket tack vare Marcus arbete fick jag ett bra stöd inte minst bland studenter i Uppsala, men också på andra håll i landet.

Lycka till i ledarskribentens roll, Marcus. I veckan kommer jag att besöka Gotland och med stort intresse läsa dina kommentarer från vad som händer och sker under den intensiva Almedalsveckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *