Trevligt och fullsatt i Hudiksvall

Nu börjar jag tro på ökat valdeltagande! De senaste dagarna har intresset blivit tydligare. Ett bevis för detta är att kvällens möte i Hudiksvall blev mycket lyckat.

Café August i Folkets hus var snart fullsatt och intresset tydligt. Den mycket EU-kunnige journalisten Mats Hallgren inledde med att ge en bakgrund till dagens EU, varefter ståupparen Cia Olsson slagfärdigt beskrev hur EU uppfattas.

Jag fick möjlighet att presentera mina ståndpunkter och program inför valet till Europaparlamentet. Det gäller att omsätta den vackra parollen om ”smalare men vassare” i praktiken. Det europeiska samarbetet bör fokusera på gränsöverskridande frågor som miljö och klimat, handel och brottsbekämpning. I övrigt bör många beslut återföras till medlemsländerna och de kvarvarande reglerna förenklas. EU bör sättas på bantningskur!

Intresset var stort och jag kände ett starkt gehör för min konstruktiva EU-kritik. Förhoppningsvis tar detta sig uttryck i många röster och många kryss framför mitt namn på valsedeln.

Bilden: Håkan Larsson och Mats Hallgren vid det välbesökta mötet i Hudiksvall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *