Med Eskil på turné i Storsjöbygden

Idag har jag deltagit i Eskil Erlandssons rundtur i Storsjöbygden. Det har varit mycket givande.

Frukost intog vi i matambassadören Fia Gullikssons lilla restaurang vid Storsjöns strand. Det var en nästan trolsk stämning när dimmorna skingrades över sjön. Vid frukosten berättade Fia och Dag Hartman om Östersunds utnämning till Creative City of Gastronomy, en roll som kan få stor positiv betydelse för hela Jämtland.

Därefter bar det av till Hara. Här fick vi information om olika projekt i byn. Det handlar om allt mellan bageri till strutsfarm. Media i form av LT och Mittnytt var också på plats.

Lunchen intogs på Brunkulla gård. Här fick jordbruksministern viktig information om vattenbrukets stora möjligheter av Erik Olofsson, Anders Kiessling och Erik Andersson. Företrädare för LRF, MIlko och Norrskog passade också på att informera Eskil.

Turnén avslutades vid valstugan på Stortorget i Östersund, där Per Söderberg frågade ut Eskil om hans syn på landsbygdsutveckling och andra aktuella frågor inför valet. Jordbruksministerbesöket var mycket lyckat, från Rödö möte på måndagskvällen till avresan mot Norrbotten. Klart är att Centerpartiet har lagt in högsta växeln inför valet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *