Full fart i Föllinge

Måndagen ägnades åt min egen hemkommun, Krokom. Först reste vi till den vackra byn Kaxås. Radio Krokoms Kjell-Erik Jonasson var på alerten och gjorde en ordentlig intervju i studion, som är inrymd i bygdegården.

Nästa anhalt var huvudorten Krokom, där vi delade material på torget. Jag kunde ännu en gång konstatera att många tänker rösta – och en hel del av dem på mig, men att det fortfarande finns en grupp kritiska medborgare som tror sig markera mot EU genom att röstskolka. I verkligheten lämnar de walk over till mer unionsentusiastiska krafter om de stannar på soffan.

Efter ett stopp med eftermiddagsfika på Krokoms Wärdshus reste vi till den gröna byn Föllinge. Efter år av befolkningsminskning och allmän nedgång håller en ny framtidstro på att slå rot i byn. Ett viktigt skäl är den nya fina sporthall som står färdig för invigning på lördag, en satsning som genomförs av kommunen, det lokala näringslivet och med EU-stöd. Vi besökte det gäng som var i full färd med att arbeta med att få anläggningen klar till på lördag. Eldsjälen bakom satsningen, Tage Jonsson, var verkligen glad över att hans dröm nu är på väg att förverkligas. Jag hoppades att Tage och övriga entusiaster ska hinna rösta i valet mitt i allt arbete, en uppmaning som togs på allvar.

Innan besöket i Sporthallen träffade jag ett gäng Föllingebor, mest centerpartister, för att informera och diskutera EU-frågor. De lovade att ge järnet för att motivera så många som möjligt att rösta – och då gärna centergrönt med ett kryss framför mitt namn. Jag hoppas att det ger resultat när rösterna och kryssen räknas samman.

Bilden: Ett gäng glada valarbetare i den gröna byn Föllinge tillsammans med kandidat Larsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *