Flykälen visar vägen framåt

Idag har jag varit på en riktig folkfest i den yttersta delen av norra Krokom. Jag har varit i Flykälen, där den årliga veckan fylld med arrangemang pågår.

En av eldsjälarna bakom Flykälenveckan är May Johansson (bilden), som dessutom är aktiv centerpolitiker i Krokoms kommunfullmäktige. Tillsammans med de övriga byborna planerar och genomför May arrangemang som drar tusentals personer från när och fjärran. På dagens program stod tractorpulling, en aktivitet som uppenbarligen lockar publik i stora mängder. Tidigare under veckan har det bland annat varit allsång och dans med stort deltagande.

Det är viktigt att byarna runt om i Jämtland gör sig påminda. Flykälen, med ett par tiotal bofasta invånare, visar att det är möjligt att dra tusentals besökare med ett bra program. När man klarar av att genomföra sådana populära program klarar man också av att långsiktigt lyfta sin by. Vad politiken ska hjälpa till med är att ge bra förutsättningar för att människorna lokalt ska kunna utveckla sin bygd. Det är inte minst min egen drivkraft i politiken. Flykälen visar vägen framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *