Riksdagslistan fastställd

Igår, lördagen den 21 november, fastställdes riksdagslistan för Centerpartiet i Jämtlands län. Jag står på listans tredjeplats efter Per Åsling och Carina Asplund.

I medlemsomröstningen fick jag ett mycket starkt stöd, nästan lika många poäng som Pelle (2 615 jämfört med 2 637). Även i valet till Europaparlamentet i juni kände jag ett starkt stöd, tvåa bland alla centerkandidater efter Lena Ek och nästan 4 000 kryss bara i Jämtlands län. Detta gör att jag är taggad för en ny valkampanj för att bli en stark röst för länet i Sveriges riksdag.

Som jag tidigare skrivit är mina främsta frågor:

1. Regional rättvisa (återföring av vattenkraftsmedel, geografiskt differentierade arbetsgivaravgifter, omlokalisering av statliga jobb, satsning på infrastruktur och småföretag i hela landet)

2. Miljö- och klimat (satsning på grön, förnybar energi, bränslebyte, avveckling av fossilkraft och kärnkraft, nej till uranjakt)

3. Integritet och öppenhet (nej till det kontroll- och övervakningssamhälle som starka krafter försöker införa)

4. Nära samarbete mellan självständiga länder i Europa (Ett nära samarbete mellan länder och folk, men nej till Europas förenta stater. Sverige ska behålla kronan)

5. Stärk öst- västsamarbetet i Nordens Gröna Bälte (Avveckla gränshindren mellan Jämtland och Tröndelag, stärk samarbetet, gärna genom gemensamma projekt som ett jämt-trönderskt vinter-OS.)

Du kommer att kunna följa min valrörelsen på den här hemsidan! Välkommen att stödja min kampanj om Du vill ha en stark röst för Jämtlands län i Sveriges Riksdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *